Home » co owners

 

 

Samen eigenaar van een hond....

Wellicht heeft u nooit eerder van de term "co-owner" gehoord, maar dit betekent letterlijk vertaald: "mede-eigenaar".

Waarom wij met co-owners werken sympathiek vinden ?
Als je je als fokker wil bezighouden met het fokken van rashonden, zonder dat daarbij op enig moment het welzijn van de hondjes in het geding komt, heb je natuurlijk wel meerdere honden nodig om mooie vrije bloedlijnen met elkaar te kunnen combineren. Werken met gastgezinnen, de zogenaamde co-owners, heeft als grootste voordeel voor de honden dat het aantal honden dat bij elkaar woont zeer wordt beperkt. Daardoor  leeft elke hond (die toch geschikt en uitgekozen is om mee te doen met het fokprogramma) gewoon als huishond in een gezin. Dus geen grote groepen bij elkaar en de daarbij behorende kennelhuisvesting, maar gewoon als speelkameraadje en volwaardig lid van een gezin.

Hoe gaat dat dan in de praktijk ? 
Wanneer een hondje geschikt lijkt voor de fok gaan wij op zoek naar een liefdevol en geschikt gastgezin om het hondje daar te plaatsen. Of het hondje inderdaad geschikt is gaat pas blijken als het hondje opgroeit en de nodige gezondheids-onderzoeken geen contra-indicaties laten zien. We hanteren uiteraard de richtlijnen van de Raad van Beheer. 
Als een co-owner teefje drachtig is komt zij ruim een week voor de uitgerekende datum bij ons in Reusel waar de kraamkamer ingericht is en alle benodigdheden voor de bevalling klaarstaan. 
Omdat de hondjes ons goed kennen uit de puppentijd voelt ook de aanstaande mama zich heel snel weer thuis op de plek waar ze zelf geboren is. Na de bevalling blijven moeder en haar pupjes  8 weken bij elkaar tot de kleintjes groot genoeg zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Ook mama gaat dan weer terug naar haar eigen baasjes. 
 
Een co-owner betaald geen aanschafprijs voor de hond en is ten alle tijde welkom in Reusel om mama en haar kinderen te knuffelen. De bijzondere kosten die gepaard gaan met  een hondje waar mee gefokt wordt, zoals (medische) keuringen zijn voor de fokker. De kosten die gemaakt worden als huishond, zijn voor de co-owner. Een en ander staat uiteraard in een co-ownercontract. Als co-owner ben je dus (als je dat wil) nauw betrokken bij het wonder van zwangerschap, bevalling en puppies vanaf de geboorte tot aan 8 weken zonder daarvoor de verantwoording te hoeven nemen.

 
Voor een reu geldt : mocht een reu fokgeschikt zijn en er zou een dekking buiten de deur gedaan moeten worden, kom ik jullie hondje halen voor een dag (of paar dagen, in overleg) en breng hem ook weer netjes thuis als hij zijn plicht vervuld heeft. Verder moet je de hond als je eigen hond beschouwen, dat is wel het meest belangrijke van alles.
 
Heeft u interesse in het co-ownerschap? Schroom niet, neem gerust en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.